DSC04264
DSC04268
DSC04314
DSC04328
DSC04341
DSC04350
P1010070
slid1-1
untitled-1-01
untitled-1-02
untitled-1-03
untitled-1-04
untitled-1-05
untitled-1-07
untitled-1-08
untitled-1-09
untitled-1-10
Welpen aan het roer

Workshop aanbod

WORKSHOP KOKEN OP VUUR

Lekker primitief koken

Ben je uitgekeken op de traditionele manieren van koken op kamp? Heb je een beetje inspiratie nodig? Dan is dit een workshop voor jou.

Je leert nieuwe technieken die je meteen in je eigen groep kunt toepassen. Daarnaast verlaat je de workshop met heel wat nieuwe ideeën voor makkelijke recepten die je natuurlijk allemaal hebt kunnen uitproberen.

Roermond
Za. 15 dec. ’18
van 12u00 tot 16u00

Kosten € 6,50 p.p. inschrijven hier:

 

WORKSHOP KINDEREN MET EEN RUGZAKJE

Rugzakken zijn er in alle maten

Soms wordt je als leiding geconfronteerd met situaties waarin je normale benadering onvoldoende werkt of waarin je net wat meer achterliggende informatie zou willen hebben over het gedrag dat je jeugdlid vertoont.

Hiervoor dient deze workshop. Je krijgt antwoord op de vragen waarom dit gedrag optreedt, wat je er op dat moment aan kan doen en welke zaken in de voorbereiding meegenomen kunnen worden.

Sittard
Vrij. 12 okt. '18
van 19u30 tot 22u00

Kosten € 6,50 p.p. inschrijven hier:

 

WORKSHOP VUURTECHNIEKEN

Er zijn meer wegen die naar een goed vuur leiden

Wil jij eens iets anders dan het standaard piramidevuur bouwen? Ben je op zoek naar nieuwe technieken en werkwijzes? Dan is deze workshop wat voor jou.

Roermond
Di. 27 nov. '18
van 19.30u tot 22.00u

Kosten € 6,50 p.p. inschrijven hier:

 

WORKSHOP PRIMITIEF OVERNACHTEN

Back to basic

Is een tent voor jou al teveel luxe of wil je gewoon eens iets heel anders proberen? Volg dan onze workshop primitief overnachten. In deze workshop laten we je een aantal opties ervaren en vertellen we je alle do's en dont's van primitief kamperen

Roermond
Di. 23 okt '18
van 19.30u tot 22.00u

Kosten €6,50 p.p. inschrijven hier:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KinderzwerfboekStations


Wat is een KinderzwerfboekStation?


Een KinderzwerfboekStation is een plank of een kastje met zwerfboeken. Het oprichten en beheren van een KinderzwerfboekStation is leuk, gemakkelijk en gratis. Een Station staat op een openbare plek waar (veel) kinderen komen. Kinderen kunnen een zwerfboek uitkiezen om thuis te lezen. Deze boeken hoeven niet teruggebracht te worden, het mag wel. Onze slogan: "Neem me mee, lees me ... en laat me weer zwerven."kinderzwerfboek2

kinderzwerfboek3

Er zijn al meer dan 1.900 KinderzwerfboekStations in Nederland. Deze zijn gemakkelijk te vinden op: www.kinderzwerfboek.nl

Waarom een KinderzwerfboekStation?

Lezen is belangrijk voor de taalontwikkeling én het is ontspannend. Om te lezen zijn boeken nodig. Veel kinderen in Nederland hebben thuis nauwelijks boeken en bezoeken niet de bibliotheek. Met een KinderzwerfboekStation in de buurt kan een kind gemakkelijk een boek uitkiezen om thuis te lezen. In 2017 en 2018 richt Kinderzwerfboek 1.200 Stations op in aandachtswijken. Doen jullie mee?

Kinderzwerfboek helpt de StationsChef!

De beheerder van het Station is tevens onze contactpersoon en dus: StationsChef! Als StationsChef houd je jouw Station netjes en je zorgt dat er voldoende zwerfstickers zijn. Kinderzwerfboek ondersteunt de StationsChefs via de mail en er is een toolkit op www.kinderzwerfboek.nl. Een aantal keer per jaar nemen wij contact op over acties of nieuwtjes en voor het aanvragen van een gratis boekenpakket.

Aanmelden van een KinderzwerfboekStation

Je kan jouw Station gemakkelijk aanmelden via deze webpagina. Je ontvangt dan een startpakket met stickers, boekenleggers en de Stationsposter.

Ligt jouw Station in een aandachtswijk? Vink dat aan, dan ontvang je twee boekenpakketten. Bij opmerkingen kan je dan ook de blauwe KinderzwerfboekStation-krat bestellen.

Respect On

In de pilotgemeente Venray is maandag 29 januari de aftrap voor de dit project gegeven in de schouwburg van Venray. Scouting Limburg draagt bij aan het initiatief van Jongeren Netwerk Limburg dat in opdracht van de Provincie Limburg is gestart met het project “Respect On”.
Het doel is: dat er zichtbare gedragsverandering moet plaatsvinden onder jongeren tussen 12 en 18 jaar. De gedragsverandering geeft betrekking op tolerantie, d.w.z. de jongeren tonen zichtbaar meer openheid en begrip voor de feitelijke gegeven dat iedereen anders is.   

Er is veel veranderd in onze samenleving.
Polarisatie kan onze samenleving en verder gaan bedreigen als intolerante gedachten en gedragingen niet in hun
kiem worden gesmoord. Zowel on- als offline zijn mensen met elkaar in strijd en veroordeelt men elkaar, vaak onterecht en ongefundeerd. Gekleurd, niet gekleurd, met of zonder migratie-achtergrond, vrouw of man, homo-, hetero of transseksueel, christen, moslim ..... het moet allemaal niet uitmaken want aan het einde van de dag zijn we allemaal mensen.

De komende maanden zal er in de omgeving van Venray een interactieve theatervoorstelling te zien zijn waar groepen zich kosteloos voor kunnen inschrijven. Scouting Limburg werkt samen met Jeugwerk Limburg en Jong NL Limburg om dit in goede banen te leiden. Frans Bosch van “Takkenwerk” neemt de presentatie voor zijn rekening.

Jongeren Netwerk Limburg is in opdracht van de Provincie Limburg gestart met het project “Respect On”. Dit met als doe dat er zichtbare gedragsverandering moet plaatsvinden onder jongeren tussen 12 en 18 jaar. De gedragsverandering geeft betrekking op tolerantie, d.w.z. de jongeren tonen zichtbaar meer openheid en begrip voor de feitelijke gegeven dat iedereen anders is. In de pilotgemeente Venray is maandag 29 januari de aftrap voor de dit project gegeven in de schouwburg van Venray.  Er is veel veranderd in onze samenleving. Polarisatie kan onze samenlevingverder gaan bedreigen als intolerante gedachten en gedragingen niet in hunkiem worden gesmoord. Zowel on- als offline zijn mensen met elkaar in strijden veroordeelt men elkaar, vaak onterecht en ongefundeerd. Gekleurd, niet gekleurd,met of zonder migratie-achtergrond, vrouw of man, homo-, hetero oftransseksueel, christen, moslim ..... het moet allemaal niet uitmaken wantaan het einde van de dag zijn we allemaal mensen.De komende maanden zal er in de omgeving van Venray een interactieve theatervoorstelling te zien zijn waar groepen zich kosteloos voor kunnen inschrijven. Scouting Limburg werkt samen met Jeugwerk Limburg en Jong NL Limburg om dit in goede banen te leiden. Frans Bosch van “Takkenwerk” neemt de presentatie voor zijn rekening.

Expeditie Joti mogelijk gemaakt door

Op deze plek bedanken we alle deelnemers, medewerkers en niet te vergeten de sponsoren van Expeditie Joti Express.

 

sponsor exp joti-01 sponsor exp joti-02 sponsor exp joti-07 sponsor exp joti-08 sponsor exp joti-11 sponsor exp joti-12 decatlon-01 quatro-01 graviton.jpg-01 arriva-01

Nieuws

Workshop aanbod

Workshop aanbod

WORKSHOP KOKEN OP VUUR

Lekker primitief koken

Ben je uitgekeken op de traditionele manie.. 

Lees meer

Respect On

Respect On

In de pilotgemeente Venray is maandag 29 januari de aftrap voor de dit project gegeven in .. .. .. 

Lees meer

KinderzwerfboekStations

KinderzwerfboekStations


Wat is een KinderzwerfboekStation?


Een KinderzwerfboekStation is een plank of een kas.. 

Lees meer

MEER NIEUWS