DSC04264
DSC04268
DSC04314
DSC04328
DSC04341
DSC04350
P1010070
slid1-1
untitled-1-01
untitled-1-02
untitled-1-03
untitled-1-04
untitled-1-05
untitled-1-07
untitled-1-08
untitled-1-09
untitled-1-10
Welpen aan het roer

Respect On

In de pilotgemeente Venray is maandag 29 januari de aftrap voor de dit project gegeven in de schouwburg van Venray. Scouting Limburg draagt bij aan het initiatief van Jongeren Netwerk Limburg dat in opdracht van de Provincie Limburg is gestart met het project “Respect On”.
Het doel is: dat er zichtbare gedragsverandering moet plaatsvinden onder jongeren tussen 12 en 18 jaar. De gedragsverandering geeft betrekking op tolerantie, d.w.z. de jongeren tonen zichtbaar meer openheid en begrip voor de feitelijke gegeven dat iedereen anders is.   

Er is veel veranderd in onze samenleving.
Polarisatie kan onze samenleving en verder gaan bedreigen als intolerante gedachten en gedragingen niet in hun
kiem worden gesmoord. Zowel on- als offline zijn mensen met elkaar in strijd en veroordeelt men elkaar, vaak onterecht en ongefundeerd. Gekleurd, niet gekleurd, met of zonder migratie-achtergrond, vrouw of man, homo-, hetero of transseksueel, christen, moslim ..... het moet allemaal niet uitmaken want aan het einde van de dag zijn we allemaal mensen.

De komende maanden zal er in de omgeving van Venray een interactieve theatervoorstelling te zien zijn waar groepen zich kosteloos voor kunnen inschrijven. Scouting Limburg werkt samen met Jeugwerk Limburg en Jong NL Limburg om dit in goede banen te leiden. Frans Bosch van “Takkenwerk” neemt de presentatie voor zijn rekening.

Jongeren Netwerk Limburg is in opdracht van de Provincie Limburg gestart met het project “Respect On”. Dit met als doe dat er zichtbare gedragsverandering moet plaatsvinden onder jongeren tussen 12 en 18 jaar. De gedragsverandering geeft betrekking op tolerantie, d.w.z. de jongeren tonen zichtbaar meer openheid en begrip voor de feitelijke gegeven dat iedereen anders is. In de pilotgemeente Venray is maandag 29 januari de aftrap voor de dit project gegeven in de schouwburg van Venray.  Er is veel veranderd in onze samenleving. Polarisatie kan onze samenlevingverder gaan bedreigen als intolerante gedachten en gedragingen niet in hunkiem worden gesmoord. Zowel on- als offline zijn mensen met elkaar in strijden veroordeelt men elkaar, vaak onterecht en ongefundeerd. Gekleurd, niet gekleurd,met of zonder migratie-achtergrond, vrouw of man, homo-, hetero oftransseksueel, christen, moslim ..... het moet allemaal niet uitmaken wantaan het einde van de dag zijn we allemaal mensen.De komende maanden zal er in de omgeving van Venray een interactieve theatervoorstelling te zien zijn waar groepen zich kosteloos voor kunnen inschrijven. Scouting Limburg werkt samen met Jeugwerk Limburg en Jong NL Limburg om dit in goede banen te leiden. Frans Bosch van “Takkenwerk” neemt de presentatie voor zijn rekening.

Nieuws

Expeditie Joti; met dank aan onze sponsoren

Expeditie Joti; met dank aan onze sponsoren

Inmiddels hebben alle prijswinnaars hun prijs in ontvangst genomen.
Op deze plek spreken weLees meer

Kids Party 13/14april '19

Kids Party 13/14april '19

 

Een superleuk speelfestijn voor bevers en welpen buiten in de natuur. Elk jaar in .. 

Lees meer

Workshop aanbod

Workshop aanbod

 

 

workshop vuur-02

Wil jij eens iets anders dan het standaard piramidevuur bouwen?
Ben je o.. 

Lees meer

MEER NIEUWS